Paczka doszła, dzięki!!!
[O2] Błąd Engine
Zwiń
X
-
[O2] Błąd Engine
Hej
Włączałem dziś u kumpla doświetlanie zakrętów w OIIfl 1.4 TSI
i przy autoscanie wywaliło taki błąd:
Kod:7203 - Function Restriction due to Implausible Message(s) U1112 00 [101] - Mechanical Failure Freeze Frame: Fault Status: 00000001 Fault Priority: 2 Fault Frequency: 1 Mileage: 29267 km Date: 2006.14.29 Time: 18:56:05 Readiness: 0110 0101
Wiecie może o co chodzi? Sam nic nie wygooglałem.
Gość twierdzi, że nie zauważył żeby coś było nie tak z motorem. Ale może jednak powinien się przejąć?
PS. Póki co nie mam pełnego autoscana, ale innych błędów nie było.
-
-
a przed włączniem doświetlania, nie było błędu?
spróbuj wyłączyć doświetlanie, może się naprawi :szeroki_usmiech
a tak, na poważnie dziwna sprawa, pali się check engine?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
powinieneś przy okazji sprawdzić te kody "Readiness: 0110 0101". Te jedynki to są błędy. To są tzw. kody gotowości - tam jest informacja o tym co jest nie halo. VCDS -> Sterownik silnika -> 15 - Readiness.
Na pierwszy rzut oka: ogrzewacz powietrza, sonda lambda, coś z wydechem i katalizator. Te cztery elementy wywalają błędy,Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
zapomniałem dodać. Być może że robiłeś to na zimnym silniku i być może nie wszystkie testy się zdążyły wykonać, dlatego tego błędy readiness. Generalnie dobrze, żeby zrobić ze 3-4 km i wtedy podłączyć. Ja przynajmniej tak robię w swojej furze jak widzę przypadkiem te błędy w kodach gotowości. Zwykle znikają wszystkie. Ale jak widać - nie zawsze :-)
No i ostatnio to ja się od Enriqueza uczę :-)Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
Komentarz